Usein kysytyt kysymykset

Täältä sivustolta löydät vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli etsimäsi ei löydy täältä, ota yhteys asiakaspalveluumme.

 

Tutkielmien ja opinnäytetöiden ym. kansitus

Miten toimitan aineiston?

Toimita aineisto meille pdf-tiedostona. Jotta sivunumeroinnit ja kuvat tulevat varmasti tulosteisiin oikein, emme vastaanota esimerkiksi word-tiedostoja.

Minulla ei ole pdf-ohjelmaa. Miten toimin?

Suosittelemme tutustumaan maksuttomiin pdf-tulostimiin, joiden avulla muunnat tiedostosi esim. Wordistä tai Open Officesta pdf:ksi vaivattomasti. Esimerkiksi FreePDFCreator on mainio ilmaissofta, joka ei tee tulosteisiin vesileimaa.

Mitä minun tulee ottaa huomioon toimittaessani aineiston?

Yleensä tiedekuntien ja oppilaitosten aineisto-ohjeet sopivat sellaisenaan kansitettaviksi. Tässä muutamia ohjesääntöjä verkosta tilattavia kansituksia varten:

  • Mikäli teet työn oppilaitokselle, huomioi aina oman oppilaitoksesi kansitusohjeet.
  • Työn sivukoon tulee olla A4.
  • Verkkokaupasta tilattavissa tutkielmissa voi olla vain tavanomaista tutkielmasisältöä: tekstiä, taulukoita ja kuvia. Kuvia tms. sisältöä ei tule sijoittaa sivun marginaalialueelle. Mikäli kansitettava aineisto sisältää reunoihin asti ulottuvia kuvia tai muita erikoisaineistoja, ota yhteys asiakaspalveluumme.
  • Mikäli työ on toteutettu esimerkiksi InDesign -tms. ohjelmalla ja sisältää erikoisfontteja, muistathan konvertoida fontit grafiikaksi ennen pdf-tiedoston tekoa.
  • Kaikissa sivuissa tulee olla marginaalit kaikissa suunnissa. Suosittelemme, että vasemman laidan mariginaali eli tekstin etäisyys sivun reunasta on vähintään 2cm. 
  • Muistahan tarkistaa että kaikki on paikallaan: sivunumerot, kuvat, tiivistelmä, lähteet...
  • Tarkista vielä pdf-tiedoston luomisen jälkeen, että kuvat ym. ovat tulostuneet oikein.

Tutkielmani sisältää dvd-levyn. Onnistuuko näiden lisääminen työhön?

Onnistuu. Ilmoita asiasta tilauksen yhteydessä, niin liitämme tutkielmaan läpinäkyvän cd-taskun. Yleensä cd-laskut ovat tutkielman takakannen sisäpuolella ja löytyvät tutkielman liiteluettelosta viimeisenä.

Tutkimuksessani kehitimme uudenlaisen kierrätysmuovimateriaalin, ja haluaisin liittää palan tätä materiaalia tutkielmaani. Onnistuuko tämä?

Kyllä onnistuu, mikäli materiaalisi on jonkin verran taipuisa ja suhteellisen ohut (alle 5mm). Kerrothan näistä erityistoiveista tilauksesi yhteydessä ja toimita haluamasi lisämateriaalit meille postitse, A4 kokoon (210x297mm) leikattuna. Muistathan toimittaa lisämateriaaleja kansitettavia opinnäytetöitä vastaavan määrän. Huomioithan, että toimitusaikamme lasketaan siitä päivästä alkaen, kun kaikki tarvittavat materiaalit ovat saapuneet meille, joten toimitathan erikoismateriaalit riittävän ajoissa.

Oppilaitoksemme hyväksyy tutkielman palautuksen sähköisessä muodossa. Onko minun pakko toimittaa kansitettua työtä oppilaitokselle?

Palautuskäytännöt on hyvä tarkistaa oppilaitokselta tai omalta ohjaajaltasi. Tänä päivänä monet oppilaitokset hyväksyvät tallennuksen sähköisesti. Mikäli oppilaitoksesi ei anna kansitukseen sovellettavia käytänteitä ja ohjeita, voit valikoida kannen värin ja painatuksen värin kansivärivalikoimastamme. Yleisimmin käyttämämme väriyhdistelmä on musta kansi kullanvärisellä painatuksella.